BF4EVAH<3

Tom Verstappen Thom Wijenberg  - 27 januari 2023

Op vrijdagavond 27 januari presenteren we opnieuw de notoire Nijmeegse Gedichtennacht. Dit jaar vanuit het thema ‚ÄėVriendschap is een illusie‚Äô. Soms een heel mooie illusie en soms een enorm teleurstellende, in het meest bijzondere geval simpelweg doordat de vriend in kwestie illusionist is. Voor de gelegenheid hebben wij de volgende woordgoochelaars voor je uitgenodigd: Mustafa Stitou,¬†Maud Vanhauwaert,¬†Randa Awad,¬†Puck F√ľsers¬†en¬†Francesca Birlogeanu. We sluiten de avond feestelijk af met¬†Fred Goverde¬†en zijn band en de plaatjes van dj-duo¬†BF4EVAH<3. In aanloop naar de Gedichtennacht lees je teksten van hen allemaal op de Notulen en als kersje op de illusionistische vriendschapstaart sluiten we af met een afspeellijst van BF4EVAH<3. Tadaa!

 

 

Op een warme nazomerdag ontmoetten Thom en Tom elkaar in een stoffig kantoor. Een intense blik en een sterke kop koffie waren genoeg om het lot te bezegelen, samen vormen ze sindsdien een steeds verder muterend dj-duo. Voor de Gedichtennacht zullen ze met hun jubileumshow BF4EVAH<3 de b√ľhne bestijgen. Met muziek laten ze zien dat samen zingen, elkaar in de armen vallen en een rondje geven aan je vrienden magischer is dan Hans Klok, Hans Kazan en zeven Harry Potter-boeken bij elkaar. Bind je vriendschapsarmbandjes om je pols en laat de muziek als een toverspreuk je humeur naar ongekende hoogte stuwen.

 


Op de eerste avond van de landelijke Po√ęzieweek maken we een programma met dichters, woordkunstenaars en muzikanten, ieder jaar op een unieke locatie. Samen vieren we de dichtkunst en dansen we tot in de late uurtjes. De avond is voor iedereen toegankelijk. De Nijmeegse Gedichtennacht is een samenwerking met literair tijdschrift Op Ruwe Planken en Studievereniging voor Neerlandici (SVN) en is onderdeel van de Nijmeegse Po√ęzieweek. Deze editie is mede mogelijk gemaakt door¬†Lira Fonds.

 

Tom Verstappen noemt zichzelf een wereldverbeteraar, maar weet nog niet zo goed hoe hij dat gaat bewerkstelligen. Hij is de zanger en tekstschrijver van eclectische indierockgroep Misprint alsmede lid van het maatschappijkritisch kunstkollektief De Naakte Waarheid. Tom is tevens programmamaker bij en de meest dyslectische werknemer van Wintertuin.

Thom Wijenberg is schrijver en dichter. In zijn werk gebruikt hij camp om queerness en queer ervaringen in een heteronormatieve wereld te onderzoeken. Zijn werk verscheen onder andere in De Revisor, Op Ruwe Planken en op Vuurland en Notulen van het Onzichtbare. In 2022 nam hij deel aan de Parijsresidentie van Vlaams-Nederlands HuisdeBuren. Thom zit in het talentontwikkeltraject van Wintertuin en is daar ook werkzaam als talentontwikkelaar en redacteur.