Boven de onderwereld

Rani De Pree Jeroen Blom  - 22 december 2022

Vier alumni van de opleiding Schrijven van het Brusselse RITCS delen waar zij mee bezig zijn

We nodigden vier alumni van de opleiding Schrijven van de Brusselse Media- en Theaterschool RITCS uit om te delen waar zij na hun afstuderen mee bezig zijn. Dit leverde drie heel verschillende publicaties op. Deze week lees je de kortstrip Boven de onderwereld van RITCS-alumni Rani De Prée (concept/tekeningen) en Jeroen Blom (tekst), gepubliceerd in 2021 door Pulp Deluxe en datzelfde jaar genomineerd voor de Plastieken Plunk.

 


Bij de opleiding Schrijven aan het RITCS worden studenten ingewijd in de kunst van het vertellen. Het doel is om inventieve en veelzijdige verhalenmakers op te leiden die na hun studie in diverse disciplines en werkomgevingen aan de slag kunnen. De opleiding kent een multidisciplinaire aanpak, waardoor de studenten de gelijkenissen en verschillen tussen de uiteenlopende narratieve vormen beter leren begrijpen en gebruiken. Zo krijgen zij de kans om te ontdekken waar hun persoonlijke talenten en voorkeuren liggen.

 

Rani De Pree is schrijver en striptekenaar. Ze studeerde af als master in de beeldende kunsten (LUCA) en master schrijven (RITCS). Ze is mede-auteur van de graphic novel Kleine Helden (2016, Oogachtend). Twee keer, in 2017 en 2021, werd ze genomineerd voor de Plastieken Plunk (de beste korte strip van het jaar). Haar eerste graphic novel zal verschijnen in 2025.

Jeroen Blom is een Nederlandse film- en televisiescenarist en filmmaker. Hij behaalde diploma’s in filosofie en scenario, en stond vervolgens bij verschillende Vlaamse en internationale producties op set. In 2021 werd hij genomineerd voor de Plastieken Plunk prijs voor beste korte strip van het jaar. Sinds 2018 woont hij in Antwerpen met zijn kat Taxi. Naast schrijven houdt hij zich graag bezig met bordspellen, muziek en sciencefiction.