Vakantie aan de Middelandse Zee

Jelko Arts  - 17 april 2022

Het Boekenweekgeschenk van Ilja Leonard Pfeijfer door de ogen van een striptekenaar

Tijdens het Wintertuinfestival op 18 april sluiten we de landelijke Boekenweek groots af in Nijmegen! Boekenweekgeschenkschrijver Ilja Leonard Pfeijffer en Marieke Lucas Rijneveld, die het Boekenweekessay schreef, gaan met elkaar en interviewer Ruth Joos (Brommer op zee) in gesprek. Zij praten onder meer over het Boekenweekthema eerste liefde en hoe dit zich verhoudt tot de gidsende kracht van fictie.
Om dit te vieren vroegen we striptekenaar en schrijver Jelko Arts om stiftgedichten te maken in zowel geschenk als esssay. Jelko ging om te beginnen los in Het warmtefort, het Boekenweekessay van Marieke Lucas Rijneveld. Hieronder volgen zijn stiftgedichten in Monterosso mon amour, het Boekenweekgeschenk van de hand van Ilja Leonard Pfeijffeir. Behoefte aan meer Boekenweekstiftgedichten van Jelko, geen probleem! Op zijn Instagrampagina verscheen er tijdens de Boekenweek iedere dag één.

Het Boekenweekgeschenk door Ilja Leonard Pfeijffer

BOEKENWEEKGESCHENK

‚ÄėWordt ontevredenheid tevredenheid als je je erbij neerlegt?‚Äô Carmen, een kinderloze vrouw van iets meer dan middelbare leeftijd, weet dat zo net nog niet. Ze besluit een sprong in het diepe van haar verleden te wagen. Niets wat haar daartoe dwingt. Ze is de welgestelde echtgenote van een ex-diplomaat, drinkt zonder wroeging haar middagsherry en is als literatuurliefhebster zeer actief in de plaatselijke openbare bibliotheek. Opspelende herinneringen aan haar eerste vakantie aan de Middellandse zee met haar ouders in Monterosso, waar ze onder water haar eerste zoen kreeg, brengen haar ertoe in haar eentje het vliegtuig naar Itali√ę te nemen voor een korte voorjaarsvakantie.

Het Boekenweekgeschenk Monterosso mon amour krijg je gratis tijdens de Boekenweek (9 t/m 18 april) bij aankoop van minstens ‚ā¨ 15,- aan Nederlandstalige boeken. Naast het Boekenweekgeschenk wordt er ook elk jaar een essay geschreven, dit jaar Het warmtefort van Marieke Lucas Rijneveld.

 

‚ÄĒ

Op tweede paasdag 18 april sluit het Wintertuinfestival in Nijmegen de Boekenweek af in poptempel Doornroosje. Het festival met het thema fictie als gids start op 18 april om 15 uur en is rond middernacht afgelopen. Kijk voor het programma en tickets op wintertuinfestival.nl.
Op 6 april openen we op Notulen van het Onzichtbare het nieuwe seizoen met een speciale reeks festivalnotulen. Duik in het overzicht van de verdiepende publicaties die in de festivalmaand november verschenen en de gloednieuwe festivalnotulen van onder meer Laurens van de Linde, Jordi Lammers, Jelko Arts, Sinan Çankaya, Merlijn Huntjens en Ellis Tolsma.

 

Jelko Arts is striptekenaar by day en showmaster by night. Als tekenaar werkte hij onder andere voor deBuren, po√ęzietijdschrift Awater, De Optimist, dagblad de Gelderlander en tijdschrift PLUK. Zijn stripboek Hoe bijen de ruimte vullen gaat over bijen, lego en mensen met hobby‚Äôs. Jelko interviewde op verschillende literaire podia auteurs als Herman Koch, Connie Palmen, Adriaan van Dis en anderen. Hij treedt door het hele land op met het enige schrijverscollectief met danspasjes: BOYBAND, de Literaire Boyband. (Foto door Gaby Jongenelen.)