Nachtouders

Saskia De Coster - 26 oktober 2020
Mira Feticu

Terug naar de basis, anderhalf uur de diepte in om zo het boek aan de realiteit te verbinden

Wintertuin2020 | Het grote gesprek

Een gesprek over de rol van literatuur en meer in het bijzonder de kracht van het boek als gids door onze onstuimige werkelijkheid. Elke derde donderdag van de maand live bij te wonen en na afloop digitaal na te luisteren op Notulen van het Onzichtbare (opnames en mixage door Dennis Gaens).

Op 15 oktober vond de opname voor deze tweede editie plaats, waarbij Saskia De Coster geïnterviewd wordt door Mira Feticu. Het eerste Grote Gesprek vond plaats op 17 september, Rob van Essen werd toen geïnterviewd door Lotte Lentes.

Het grote gesprek is onderdeel van Wintertuin2020: coronaproof evenementen, zowel on- als offline, van september t/m december. Met nieuwe programma’s en ideeën, maar ook bestaande formules in een aangepaste vorm. Dit alles rondom het thema ‘tijd en ruimte’.

 

Saskia De Coster is auteur van een eigenzinnig oeuvre. Volgens Tom Lanoye is ze 'al jaren de meest originele pen van Vlaanderen'. Haar werk is in tien talen vertaald en ze heeft onder meer de Opzij Literatuurprijs op haar schoorsteen staan. De Vlaamse auteur blinkt in haar boeken uit in lef, originaliteit en schoonheid. In de roman Nachtouders (2019) verhaalt Saskia over de moeilijkheden van ouderschap en de angst om een slechte ouder te zijn.